Hlavní obsah

Taxikář držel turistku jako rukojmí za mnohonásobně předražené jízdné

Taxikář v Praze držel v sobotu v autě turistku, aby si vynutil od jejího partnera zaplacení téměř sedmdesátkrát předražené jízdy. Za necelé dva kilometry požadoval 1920 korun, ačkoli cenu za kilometr magistrát pevně stanovuje na nejvýše 28 korun. Turistům pomohl recepční hotelu. Taxikář pak ujel, ale vypátrali ho strážníci. Uvedla to ve středu Michaela Teplá z městské policie. Případ vyšetřuje státní policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pár turistů jel taxíkem z Rytířské ulice ke svému hotelu u Jiráskova náměstí. Když si řidič řekl o téměř dvě tisícovky, byli turisté překvapeni.

„Klientům se to nezdálo, jelikož nebyl zapnutý taxametr. Doptávali se, jak k tomu za tak krátkou jízdu dospěl. Měl jim ukázat ceník, podle kterého si částku naúčtoval,“ popsala situaci Teplá.

Turisté u sebe tolik peněz v hotovosti neměli, takže pro ně chtěli dojít do hotelového pokoje. „Taxikář odvětil, že do hotelu půjde pouze muž, a ženu ponechal uzamčenou v autě," sdělila Teplá.

Sporu si všiml recepční hotelu, a začal s taxikářem vyjednávat. Řidič taxi poté částku snížil na 800 korun a pustil ženu z vozu, ale recepční trval na tom, že i tak je jízda předražená. „Řidiči zaplatil 300 korun. Ten však bankovky přetrhl, hodil je na zem a začal (recepčnímu) vyhrožovat, že se do toho neměl plést, že si ho najde a bude umírat bolestivě a pomalu. Z místa pak odjel," uvedla Teplá.

Přivolaní strážníci ale taxikáře našli v Rytířské ulici. Případ nyní vyšetřuje státní policie, která zatím další podrobnosti ke kauze nesdělila.

Druhý případ v krátké době

V sobotu také pražští strážníci zaznamenali případ, kdy si taxikář nechal od cizinky, kterou vezl z centra do hotelu v Praze 4, zaplatit přes 6000 korun. Obvyklá taxa za tuto zhruba 14kilometrovou jízdu je přitom do 500 korun.

Muž dokonce původně požadoval po ženě 480 eur, zhruba 12 500 korun. Nakonec částku o polovinu snížil. Cizinka pak na taxikáře podala trestní oznámení. [celá zpráva]

Strážníci, kteří muže vypátrali, oznámili, že se tento taxikář podobných činů dopustil již dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám