Hlavní obsah

Taxi s ministrem Petříčkem mělo nehodu, řidič je po smrti

Novinky, ok, kub
Praha
Aktualizováno

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) byl v noci na středu účastníkem dopravní nehody. Jel jako pasažér ve vozidle taxi, které nabouralo do zaparkovaného auta. Řidič taxi měl zřejmě srdeční kolaps, a i přes okamžitou resuscitaci zemřel. Podle policie měl ministr v době nehody na vlastní žádost přerušenou policejní ochranu.

Foto: Novinky

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD)

Článek

„Byl jsem v noci u tragické dopravní nehody jako pasažér. Je mi líto, že vyhasl lidský život. Chci pozůstalým vyjádřit svou upřímnou soustrast,” napsal Novinkám v SMS Petříček.

„S mou ženou zítra uspořádáme mši,” dodal ministr.

Informaci o nehodě přinesl server blesk.cz. Střet se odehrál před čtvrtou hodinou ráno v Nuselské ulici.

„Osobní auto narazilo do zaparkovaného vozu. Policisté po příjezdu na místo poskytovali řidiči první pomoc, ten však zemřel,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Mluvčí záchranky Jana Poštová uvedla, že její kolegové zasahovali u 62letého pacienta. „Muž byl v autě a měl v nízké rychlosti narazit do jiného vozidla,“ sdělila mluvčí. U řidiče podle ní došlo k zástavě srdce. O oživování se nejdřív starali svědci z místa nehody, pak v něm pokračovali dalších několik desítek minut záchranáři. „Resuscitace bohužel nebyla úspěšná,“ dodala Poštová.

Nikdo další se při nehodě nezranil. Příčiny nehody a další okolnosti vyšetřují policisté.

"Pan ministr měl v době dopravní nehody, na základě vlastního požadavku, přerušenou policejní ochranu. Je to jeho právo a je to běžné. Chráněná osoba může kdykoliv policejní ochranu odmítnout či přerušit," uvedla na Twitteru policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám