Hlavní obsah

Syn slavného medvědáře vařil podle obžaloby pervitin

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Syn senátora a autora známých večerníčků Václava Chaloupka opět stanul před soudem. Tentokrát byl Václav Chaloupek mladší u Okresního soudu v Klatovech obžalován s dalšími třemi lidmi z výroby pervitinu, za což mu hrozí až pět let za mřížemi. V minulosti byl souzen kvůli přepadení a oloupení poslíčka s pizzou.

Václav Chaloupek mladší u souduVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Případ začal soud projednávat ve středu, podle obžaloby se měl Chaloupek (29) s dalšími dvěma muži a ženou letos na začátku května podílet na vaření pervitinu nedaleko Klatov. „Po předchozí domluvě se rozhodli vyrobit blíže nespecifikované množství pervitinu poté, co si zajistili léky obsahující efedrin,“ zaznělo v obžalobě.

Skupina lidí poté měla začít pervitin vyrábět, dokončení procesu ale přerušil zákrok policistů. Chaloupek, který je na rozdíl od dalších dvou mužů stíhán na svobodě, ve své výpovědi uvedl, že o přípravě výroby drogy nevěděl, ačkoliv k tomu mělo docházet v objektu v podstatě o místnost vedle.

S dalším obžalovaným Kadečkou chtěli z objektu udělat ubytovnu pro agenturní pracovníky. V den jejich zadržení si byli objekt obhlédnout.

„Jeli jsme tam, protože jsme si to tam chtěli s Kadečkou prohlídnout, měli jsme tam schůzku s mužem, který tvrdil, že je majitelem. Ráno mu měl přijet právník a doložit, že budovu vlastní. O finanční a další pomoc jsme chtěli poprosit naše otce,“ vypověděl Chaloupek a dodal, že měli v plánu v objektu sedět a povídat si až do rána, než přijede advokát.

Podle obžaloby samotnou drogu vařil další obžalovaný Jiří Danec. „Vůbec jsem nevěděl, co tam dělá. Nikdy jsem výrobu pervitinu neviděl,“ řekl Chaloupek. Podle Dance, který byl již sedmnáctkrát trestán, nebylo ani možné, aby výrobu pervitinu dokončili, protože na to neměli dost surovin, zejména jodu. „Já jsem mu jen pomáhal louhovat pseudoefedrin,“ řekl Danec.

Václav Chaloupek mladší byl v roce 2016 souzen Krajským soudem v Plzni za přepadení a oloupení poslíčka s pizzou. Odseděl si přes polovinu tříletého trestu a byl s pětiletou podmínkou propuštěn. Musí docházet na protialkoholní léčbu a probační a mediační službu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám