Hlavní obsah

Svědci natočili výbuchy tlakových lahví po nehodě na dálnici D5

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Na dálničním obchvatu Plzně u vrchu Valík došlo v pondělí po ránu k nehodě kamiónu s acetylenovými láhvemi. Nákladní vůz vzplanul a po sérii výbuchů celý explodoval. Dálnice je v obou směrech zcela uzavřena, omezení potrvá nejméně do večera. Policie dopravu odklání.

Článek

„Dálnice je z důvodu explozí plynových lahví uzavřena v obou směrech,“ uvedlo k situaci Centrum dopravních informací s tím, že nehoda se stala na 78. kilometru. Provoz je odkláněn přes exit 80 Šlovice a exit 73 Černice.

Záběry výbuchů tlakových láhví na dálnici D5Video: Patrik Biskup, Právo

Po nehodě začal podle svědků kamión hořet. Řidič stačil vyskočit z okénka a utéct, pak následovaly výbuchy převážených tlakových lahví. Řidiči před nehodou prasklo levé přední kolo, narazil do svodidel a zavadil o protijedoucí kamión.

"Bouchlo mi kolo, pak si pamatuji jen kotrmelce a už nic," řekl k situaci řidič havarovaného kamiónu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči při prvotním zásahu leželi na zemi, nad hlavami jim létaly ocelové kusy roztrhaných tlakových lahví. Úlomky létaly desítky metrů daleko.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda se stala za tunelem Valík směrem z Prahy na Rozvadov. Není zatím zřejmé, jakým směrem kamión před nehodou jel. Podle Centra dopravních informací jel kamión od Rozvadova.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda se stala na konci mostu přes řeku Úhlavu, která slouží i jako zdroj pitné vody pro Plzeň. Na místo se proto dostavili odborníci, kteří odebírají vzorky vody. Je možné, že z kamiónu unikly provozní kapaliny.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Foto: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám