Hlavní obsah

Strhla jsem dýku a bodla ho, popsala obžalovaná útok na manžela

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Chtěla jsem mu způsobit bolest, aby se mnou jednal jako s člověkem. Tak se v pondělí před Krajským soudem v Plzni obhajovala Iva P. (49), která podle státního zástupce napadla dýkou svého o osm let staršího manžela. Původně žena dostala u Okresního soudu Plzeň sever podmíněný trest za pokus o těžké ublížení na zdraví.

Obžalovaná u soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Po odvolání státního zástupce rozhodl Vrchní soud v Praze, že její jednání by mohlo být posouzeno jako pokus o vraždu a případ postoupil k projednání krajskému soudu. Obžalované tak nyní hrozí až 18 let vězení.

K incidentu došlo před půldruhým rokem v rodinném domku v Nýřanech. „Po vzájemné rozepři se slovy ´ty si myslíš, že tě nezabiju´ strhla obžalovaná ze stěny dýku a dvakrát po sobě bodla muže do paže, kterou se snažil výpadům bránit,“ uvedl státní zástupce Jakub Kubias s tím, že útok směřoval do oblasti krku. „Pokud by poškozený rány nevykryl, mohla mu obžalovaná způsobit taková zranění, která by jej bezprostředně ohrozila na životě.”

Řval do toho telefonu, že jsem ho chtěla zavraždit
obžalovaná

„Pohádali jsme se kvůli penězům, když jsem manžela slušně požádala, aby mi přispěl na jídlo. Začal na mě křičet, že mi nic nedá, že jsem blázen a jdu se léčit. Pak odešel do pracovny v patře a nechal mě stát na chodbě jako něco méněcenného,“ popisovala obžalovaná, co předcházelo samotnému incidentu.

Chtěla mu způsobit bolest

Pak v ní bouchly saze. „Nejdříve jsem praštila hrncem do dveří a šla za ním. Chytil mě za ruku a řekl, abych vypadla. Měla jsem pocit, že mě chce shodit ze schodů. Vysmekla jsem se mu a začala na něj křičet. Pak jsem strhla ze zdi dýku a bodla ho do ruky. Chtěla jsem mu způsobit bolest, aby se mnou začal jednat jako s člověkem,“ vypovídala žena.

Podle jejích slov takový útok manžel nečekal. „Nikdy předtím jsem žádnou agresivitu nevyvíjela. Po první ráně ucukl dozadu. Myslela jsem si, že jsem ho nezasáhla, tak jsem ho bodla podruhé. To už jsem viděla, že krvácí. Běžela jsem pro ručník do koupelny a chtěla mu ránu ošetřit,“ vybavovala si obžalovaná žena dramatické okamžiky.

Zraněný muž zavolal mobilem policii. „Byl úplně hysterický. Řval do toho telefonu, že jsem ho chtěla zavraždit. Já jsem mu říkala, že jsem ho zabít nechtěla, aby se uklidnil,“ dodala žena.

U soudu také řekla, že ji manžel dlouhodobě psychicky týral. „Říkal mi, že jsem k ničemu, že nic nedělám dobře. Neměla jsem odvahu od něj odejít. Tím útokem to tak nějak všechno vygradovalo,“ uvedla dále obžalovaná. Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám