Hlavní obsah

Střelba při přepadení prodejny zbraní v centru Prahy, podezřelý zemřel v nemocnici

Novinky, ČTK, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Při přepadení prodejny se zbraněmi v centru Prahy byl v pondělí dopoledne zraněn prodavač a muž podezřelý z loupeže. Jeden z nich měl střelné poranění. Případ vyšetřují kriminalisté. Večer policisté informovali, že podezřelý zemřel v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení prodejny se zbraněmiVideo: Novinky

 
Článek

Přepadení prodejny se odehrálo kolem jedenácté hodiny v Opletalově ulici.

„Došlo tam k přepadení prodejny se zbraněmi, při které byl zraněn prodavač a podezřelý muž. Na místě momentálně pracují kriminalisté, případ je teprve na počátku,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk s tím, že při přepadení se mělo střílet.

Foto: Hynek Beran, ČTK

Zásah policie a záchranářů v centru Prahy

Záchranná služba k přepadení vyjela na výzvu policie a na místě byla do šesti minut. „Záchranáři měli v péči dva muže ve věku 44 a 31 let, u jednoho ošetřovali střelné poranění. Oběma zajistili žilní vstupy, protože bylo potřeba doplnit tekutiny kvůli ztrátě krve. U jednoho z mužů došlo na krátkou dobu k zastavení funkce srdce, kterou ale záchranáři za krátkou dobu obnovili,“ dodala mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Foto: Hynek Beran, ČTK

Záchranáři odvážejí zraněného muže

Doplnila, že muži byli převezeni do vojenské nemocnice a vinohradské nemocnice. U události zasahovaly dvě posádky záchranářů, lékař a inspektor.

Večer policisté informovali o úmrtí podezřelého. „Mohu potvrdit, že podezřelý zemřel v nemocnici,” řekl večer Daněk na dotaz ČTK. Neupřesnil, zda muž podlehl střelnému nebo bodnému poranění.

Podle informací Novinek měl lupič napadnout prodavače nožem a jeho kolegyně na něj vystřelila. Záchranáři ho resuscitovali.

Foto: Anna Charvátová, ČTK

Policisté v Opletalově ulici

Reklama

Výběr článků

Načítám