Hlavní obsah

Strážníci v Praze naměřili mercedesu 111 km/h, chytili ho u pumpy

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Mercedes jedoucí rychlostí kolem 111 kilometrů za hodinu projel v noci na pondělí kolem radarové hlídky městských strážníků v Plzeňské ulici v Praze 5. Hlídka ihned začala ujíždějící vůz pronásledovat. Po dostihnutí se navíc řidič snažil vyměnit místo se spolujezdcem.

Článek

Hlídka městské policie měřila v půl druhé v noci rychlost na Plzeňské ulici. Jakmile se bílý mercedes kolem radarové kontroly prohnal, vyrazil policejní vůz za ním. Řidič pronásledovaného auta nereagoval na výzvy k zastavení.

„Automobil prudce odbočil k čerpací stanici na Plzeňské ulici u odbočky s Nepomuckou ulicí. Hlídka svým vozem zatarasila vozu výjezd od čerpací stanice a znemožnila mu tak ujet,“ řekl Jan Stehlík z pražské městské policie.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Přitom strážníci zahlédli, jak si řidič za volantem vyměňuje místo se spolujezdcem. „Skutečného řidiče požádali o řidičský a technický průkaz. Ten strážníkům řekl, že žádný nevlastní. Byl z něj cítit alkohol, ale dechovou zkoušku odmítl,“ doplnil Stehlík.

Strážníci čtyřiatřicetiletého muže zadrželi a předali ho přivolané hlídce státních policistů.

„Pokud řídil bez řidičského oprávnění, je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu jízdy bez řidičského oprávnění. Jestliže při jízdě nikoho neohrozil, spadá jeho jednání do přestupku,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám