Hlavní obsah

Stovky slávistů pochodovaly Prahou

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik stovek příznivců pražské fotbalové Slavie pochodovalo v neděli odpoledne ulicemi metropole směrem ke stadiónu na Letné. Večer tam klub hraje utkání se Spartou. Policie musela v průběhu pochodu řešit zejména nepovolené použití pyrotechniky.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod fanoušků Slavie na LetnouVideo: Novinky

 
Článek

Slávisté se začali scházet po 13. hodině u stadionu v Edenu. Odtud se pak vydali na metro, kterým dojeli na Václavské náměstí. Zhruba 500 lidí pak pochodovalo přes náměstí Republiky až na Letnou.

"V průběhu pochodu jsme zajistili více než deset osob. Jednalo se zejména o fanoušky, kteří i přes zákaz používali pyrotechniku," řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Problémy nastaly v Letenském tunelu, kde účastníci pochodu vypustili dýmovnice a také slzný sprej. Celý tunel se tak zahalil do kouře.

Výzvy policisté sdělovali fanouškům přes megafony. V ulicích metropole zasahovaly stovky policistů, zejména těžkooděnci, ale také psovodi, policisté na koních, či kriminalisté. Ze vzduchu na vše dohlížel vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám