Hlavní obsah

Stovka policistů zrušila pervitinovou továrnu na Zlínsku

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Skupinu výrobců a distributorů pervitinu, která působila na území několika krajů, odhalili zlínští policisté. Novináře o tom na tiskové konferenci ve Zlíně informoval vedoucí oddělení obecné kriminality krajského policejního ředitelství Pavel Trnka.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odhalila a zadržela výrobce a prodejce pervitinu Video: Policie ČR

 
Článek

Deset mužů a jedna žena bylo obviněno z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí jim až 12 let vězení. Pět pachatelů skončilo ve vazbě. Poptávka po droze, kterou nejprve drobný výrobce dodával do Prahy a Středočeského kraje, byla tak vysoká, že si na ni dodavatel pořídil výrobní linku.

„Odběratelé a uživatelé v Praze a Středočeském kraji zjistili, že droga je velmi kvalitní. Požadovali více a více zboží, a proto si výrobce zařídil, dalo by se říct, výrobní linku na pervitin, kterou měl v rodinném domě,“ popsal Trnka.

Foto: Policie ČR

Policie odhalila a zadržela výrobce a prodejce pervitinu

K výrobě pervitinu podle Trnky sloužil rodinný dům na Uherskohradišťsku. „Byl k tomu plně uzpůsoben. Ve všech místnostech byly části určené k výrobě drogy. V jedné byly chemikálie, ve druhé mechanické zařízení a ve třetí odpařovna. Výrobce to měl nastavené jako nějakou manufakturu, ve které se zaměstnanci střídali na směnách,“ doplnil Trnka.

Foto: Policie ČR

Policie odhalila a zadržela výrobce a prodejce pervitinu

Vydělali 12 miliónů 

Skupina lidí ve věku od 25 do 39 let byla zadržena na začátku prosince. Na zákroku se podílelo asi 100 policistů. Při domovních prohlídkách zajistili krystalickou látku, peníze, sušené konopí i několik aut. Čtyři z obviněných byli už dříve kvůli drogám stíháni.

Foto: Policie ČR

Policie odhalila a zadržela výrobce a prodejce pervitinu

Podle náměstka krajského ředitele policie pro kriminální službu a vyšetřování Jindřicha Kučery měla skupina vůdce - muže. Další lidé měli vymezené role - nákupčí, výrobce, distributor, prodejce. Podle policie mohla skupina vyrobit jen za letošní rok nejméně osm kilogramů pervitinu, za který mohla na černém trhu utržit až 12 miliónů korun.

Pervitin podle policistů distribuovali především zákazníkům ve Zlínském a Jihomoravském kraji a v Praze. Léky na jeho přípravu dováželi z okolních zemí, které policie nechtěla specifikovat.

Několik lidí ze skupiny v domě na Uherskohradišťsku pěstovalo i konopí, z něhož vyráběli sušenou marihuanu. Podle policie ji používali pro vlastní potřebu a část dále distribuovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám