Hlavní obsah

Stodolarovky s růžovými čínskými znaky směnil mladík v Plzni jako pravé

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Prodejem falešných stodolarovek si zkoušel přivydělat pětadvacetiletý mladík v Plzni. S jejich paděláním žádnou práci neměl, dostal je jako propagační cetku.

Foto: Policie ČR

Falešná stodolarová bankovka

Článek

„Všiml si jich při jízdě v taxíku a zajímal se o ně. Taxikář mu je dal s tím, že se jedná o bezcenné reklamní bankovky,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Za smrt dítěte jde chůva na pět let do vězení. Přiznala, že ho kopla

Krimi

V rukou nového majitele ale nabyly na hodnotě – vyrazil s nimi do herny, kde je nad ránem nabídl jednomu z gamblerů, a to v kurzu sto dolarů za patnáct set korun.

Výhodné nabídce hráč neodolal a nakonec si pořídil za jedenáct tisíc korun hned osm údajných stodolarovek. „Po probuzení si je prohlédl, pojal podezření o jejich pravosti a obrátil se na policii,“ uvedla Brožová.

Totéž učinila ve stejný den i obsluha kasina, ve kterém chtěl podvodník udat další bankovku. Když neuspěl, odešel, ale díky kamerovému systému se ho podařilo rychle vypátrat.

Expolicistu soudili za dětské porno, teď je v maléru za masturbaci na vodním šlapadle

Krimi

„Kriminalistům řekl, že mu sice bylo divné, že bankovky dostal zadarmo, ale protože byly stejné jako vzory na internetu, tak je směňoval. Růžových čínských znaků na bankovce si údajně nevšiml,“ informovala Brožová. Teď mu hrozí za padělání a pozměnění peněz tři až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám