Hlavní obsah

Státní zástupkyně z Prahy 5 zemřela po pádu z okna

Právo, Novinky, rav, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nejmenovaná žalobkyně z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 zemřela ve středu ráno po pádu z okna z domu v pražských Stodůlkách. Podle informací Práva spáchala s největší pravděpodobností sebevraždu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tragickou událost redakci potvrdil mluvčí nadřízeného Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

„Mohu vám to potvrdit, že skutečně dnes spáchala sebevraždu, respektive že je to řešeno jako sebevražda pádem z okna, kdy nebylo zjištěno cizí zavinění. Byla z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5,“ řekl Právu Cimbala s tím, že bližší informace žalobci zatím sdělovat nebudou.

Dívka zemřela po pádu z Bílé věže v Hradci Králové

Krimi

Není tak jasný motiv státní zástupkyně, která podle Cimbaly „normálně vykonávala funkci“, tedy nebyla například dočasně zproštěna.

Smutná zpráva už se donesla i k pražské vrchní žalobkyni Lence Bradáčové, pod jejíž úřad všechna státní zastupitelství v Čechách včetně těch pražských patří. „Mohu potvrdit, že jsem o této tragické události byla informována,“ řekla Právu Bradáčová.

Podle důvěryhodného zdroje Práva státní zástupkyně ve funkci působila od roku 1994, tedy 26 let. Její dobrovolná smrt údajně nijak nesouvisela s prací.

Mladá žena zachránila v Plzni sebevražedkyni

Krimi

„Je nám to líto, o události však nemáme žádné bližší informace,“ sdělil k tomu Právu viceprezident Unie státních zástupců Ondřej Štastný.

Věc už řeší pražští kriminalisté. „Policisté vyjížděli před osmou hodinou ráno k nahlášenému pádu z okna. Na místě bylo předběžně vyloučeno cizí zavinění smrti, případem se policisté ale nadále zabývají,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský. S ohledem na rodinu nechtěl komentovat žádné další informace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám