Hlavní obsah

Státní zástupce Šaroch v kauze Čapí hnízdo pochybil, tvrdí Bradáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrchní státní zastupitelství pokáralo státního zástupce Jaroslava Šarocha, který dozoruje případ Čapí hnízdo. Podle nadřízeného orgánu dostatečně rychle nereagoval na informace týkající se výslechu svědků. Městské státní zastupitelství zváží do budoucna vhodná opatření.

Foto: Právo

Státní zástupce Jaroslav Šaroch

Článek

„Bylo zjištěno pochybení dozorového státního zástupce Městského státního zastupitelství v Praze, který bezodkladně, jak je jeho povinností, nereagoval na nové informace týkající se možného výslechu svědků. Tímto pochybením dozorového státního zástupce pak došlo ke vzniku průtahů v trestním řízení,“ uvedla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Žalobce dostal měsíc na rozhodnutí, jestli pošle kauzu Čapí hnízdo k soudu

Krimi

Bradáčová o výsledku šetření informovala nadřízené žalobce Šarocha s tím, že by měli přijmout opatření, aby se tak již nestalo. Pražské městské státní zastupitelství uvedlo, že závěry dohledové činnosti bere na vědomí, bude se jimi zabývat a zváží vhodná opatření.

Šaroch o tom, že policistům vrátí případ k došetření, rozhodl na konci srpna, o vrácení rozhodl zejména kvůli tomu, aby vyšetřovatelé doplnili výslechy svědků. Informace, kvůli kterým kauzu vrátil, však měl podle Deníku N už od července.

Policie už potřetí navrhla obžalovat Babiše

Domácí

V případu Čapí hnízdo jsou obviněni premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová). Policie je stíhá kvůli poškození finančních zájmů Evropské unie a z dotačního podvodu. Oba vinu dlouhodobě odmítají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám