Hlavní obsah

Starostu Aše Blažka zprostili obžaloby

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Zproštěním obžaloby skončilo soudní líčení se starostou Aše Daliborem Blažkem (Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst – HNHRM), který byl obžalován ze zločinu úplatkářství. Podobně rozhodl v úterý chebský okresní soud i v případě ašského radního Jiřího Červenky (ODS) obžalovaného z účastnictví ve formě návodu ke zločinu podplácení.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jiří Červenka a Dalibor Blažek (vpravo) u Okresního soudu v Chebu

Článek

Očištěni odešli od soudu rovněž zástupci společnosti Development West (DW) David Graubner a Marek Hikl, kteří byli obžalováni z podplácení. Stejně tak i zmiňovaná firma, která byla souzena jako právnická osoba.

Státní zástupce Viktor Böhm žádal už na minulém jednání pro obžalované podmíněné tresty u spodní hranice sazby, ale soudce Zdeněk Johanna všechny zprostil obžaloby. Odůvodnil to například tím, že nemohly být použity odposlechy telefonátů, které byly soudem povoleny v jiné kauze. Soudce rovněž odmítl závěr obžaloby, že obžalovaní jednali tak, aby získali úplatek.

Žaloba: Kolo jako protislužba

Podle Böhma Blažek s Červenkou prosadili na konci roku 2011 v ašské městské radě snížení ceny nájemného za parkoviště z původních pěti miliónů korun na 543 tisíc korun ve prospěch společnosti DW, která u parkoviště u státní hranice se SRN vybudovala kasino.

Na oplátku měl podle obžaloby získat Blažkův syn od svého mateřského klubu TJ Stadion Louny do výpůjčky jízdní kolo v hodnotě 150 tisíc korun, které oddílu zaplatil jako sponzorský dar za reklamní činnost provozovatel kasina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám