Hlavní obsah

Stačily dvě hodiny a do jednoho domu narazila hned dvě auta

Právo, Ludmila Žlábková
Lhota pod Libčany

Není příliš obvyklé, aby na jednom místě se krátce za sebou staly dvě dopravní nehody. A prakticky nepravděpodobné je, že by při obou těchto haváriích narazila auta do stejného domu. A přece se tak stalo ve středu odpoledne na silnici první třídy číslo 11 u obce Lhota pod Libčany na Královéhradecku.

Foto: Policie ČR

Během dvou hodin narazily do domu dvě auta.

Článek

„Nehody se staly v rozmezí dvou hodin,“ potvrdila hradecká policejní mluvčí Anna Pešavová. Při první nehodě narazil do domu ford a o dvě hodiny později vůz BMW.

“První nehoda se stala deset minut před půl čtvrtou odpoledne. Sedmačtyřicetiletý cizinec, žijící na Pardubicku, zřejmě nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu Scania s návěsem, jedoucímu po hlavní silnici od Prahy. V křižovatce se střetli a po nárazu byl osobní vůz odhozen na zeď domu,“ popsala průběh nehody Pešavová.

Pětapadesátiletý spolujezdec z fordu byl odvezen na ošetření do nemocnice. Policisté následně zjistili, že osobní vozidlo nemá platnou technickou kontrolu a navíc není současným majitelem zákonně pojištěno.

Téhož dne zhruba o dvě hodiny později se stala na stejném místě druhá nehoda., když zde jedenadvacetiletý řidič vozu BMW z Královéhradecka, jedoucí ve směru od Hradce Králové, při odbočování vlevo pravděpodobně přehlédl protijedoucí Renault Clio.

„Opět došlo ke střetu a BMW bylo odhozeno na dům. Dvaapadesátiletý řidič vozidla Renault z Královéhradecka byl s lehkými zraněními převezen do hradecké nemocnice,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám