Hlavní obsah

Spory mezi příbuznými skončily dvěma vraždami

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvě vraždy šetří v těchto dnech olomoučtí kriminalisté. V prvním případě přišla o život seniorka (87) z Úsova na Šumpersku, ve druhém o dva roky mladší důchodce z Prostějovska. Podle informací Práva vraždili rodinní příslušníci. V Úsově to měl být syn oběti, na Prostějovsku zeť.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvaapadesátiletého vraha z Úsova již policisté obvinili. „Dne 28. února v přízemí rodinného domu nešťastnici napadl s úmyslem ji usmrtit. Žena utrpěla vážná poranění, kterým toho dne podlehla. V dané věci byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby. Motiv vraždy zatím není znám,“ řekl Právu ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Vražda na Prostějovsku, kterou vyvrcholil další incident mezi příbuznými, se stala ve středu rovněž v rodinném domě, a to krátce před dvacátou hodinou.

„Šestašedesátiletý muž nám sám oznámil, že vzal podomácku upravenou střelnou zbraň, kterou usmrtil pětaosmdesátiletého příbuzného. Poté na místě počkal na náš příjezd. Pravděpodobným motivem jsou rodinné neshody, další okolnosti jsou předmětem šetření,“ uvedl Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám