Hlavní obsah

Špatná léčba měla zavinit amputaci prsu

Novinky, Pavel Peňás

Policie podezírá 60letého ženského lékaře z Aše z toho, že špatnou léčbou a zanedbáním vyšetření způsobil své pacientce vážné zdravotní komplikace. Ženě předepisoval léky, které u ní vyvolaly rychlejší průběh rakoviny, to nakonec vedlo až k amputaci jejího prsu.

Článek

Pacientka byla v péči lékaře obviněného z ublížení na zdraví formou spolupachatelství čtyři roky. "V tomto období jí indikoval hormonální substituční terapii, aniž předtím nebo v průběhu léčby provedl stanovená vyšetření. Nedodržel tím standardní postup léčby," uvedla chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Hormonální substituční léčba se indikuje při některých chorobách žen, zejména v období přechodu. Pacientka ale nesmí trpět rakovinou. Její průběh totiž hormonální léčba naopak zhoršuje. Žena během léčby onemocněla, to ale lékař podle policejního obvinění včas nezjistil. Nemoc urychlená podávanými léky vedla k tomu, že žena přišla o jeden prs a byla uznána plně invalidní.

Lékař obvinění považuje za nesmyslné

Podíl na jejích zdravotních komplikacích obviněný lékař odmítá. "To absolutně nepřipadá v úvahu," reagoval na obvinění. "Celé je to úplný nesmysl. Je to dnes módní. Člověk onemocní a může za to lékař," hájil se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám