Hlavní obsah

Sousedská nenávist v Petřvaldě na Karvinsku skončila střelbou

Právo, Aleš Honus
Aktualizováno

Dva postřelení muži jsou výsledkem dlouholeté nevraživosti mezi kontroverzním podnikatelem z Petřvaldu na Karvinsku a jeho sousedem. Podnikatel v sobotu vytáhl na svého souseda zbraň a postřelil ho. Nakonec zbraň obrátil proti sobě a střelil se do hlavy. Oba muži skončili v nemocnici, jejich stav je vážný.

Foto: pro Novinky Libor Kulínský

Policie na místě činu

Článek

K události došlo o půl páté odpoledne. Policie případ prověřuje jako pokus o vraždu a nedovolené ozbrojování.

„Podle dosavadních informací měl podezřelý muž zaútočit na osádku vozidla, ve kterém cestoval manželský pár. Zbraň použil opakovaně a následně polil hořlavinou místo poblíž domu, kde manželé bydleli, a zapálil ho. Poté zbraň použil proti sobě,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Na místě zasahovala speciální zásahová jednotka moravskoslezské policie. „Oba muži byli odvezeni záchranáři a aktuálně jsou hospitalizováni v nemocnici. Kriminalisté zajistili stopy a mimo jiné zjistili, že podezřelý muž držel zbraň nelegálně,“ dodala.

Podle místních lidí byla jen otázka času, kdy mezi sousedy k něčemu podobnému dojde. Vyplývá to z informací dostupných na sociálních sítích.

„O této nenávisti ví celý Petřvald. Bylo obrovské množství stížností, proběhly i petice, ale vedení města si vždy našlo výmluvu, proč to nejde řešit,“ píše se na jednom z místních facebookových profilů.

Útočník měl spory i s dalšími sousedy

Starosta města Jiří Lukša (KSČM) ale nesouhlasí, že město mohlo události zabránit. Potvrzuje, že proti chování podnikatele, který se do města přistěhoval před několika lety a nechal si tam postavit luxusní rezidenci, lidé sepisovali petici.

„Měl spory snad se všemi svými sousedy. Ten, na kterého vystřelil, se ho ale nejméně bál,“ posteskl si starosta. Dodal, že nesouhlasí s kritikou, že město mohlo v této věci dělat více.

„Město dělalo to, co dělat může. Takže viníka nehledejte v městě, ale v Praze u zákonodárců,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám