Hlavní obsah

Soused mi podřezal kohouta a zabil kozu, oznámila žena z České Třebové policii

– Česká Třebová

Podivným případem se zabývala policie ve středu v České Třebové. Žena jim ohlásila, že jí soused podřezal kohouta a zabil kozu. Rozuzlení případu na sebe nedalo dlouho čekat a za kauzou kupodivu nestály špatné sousedské vztahy.

Foto: Jiří Švanda

Ilustrační foto

Článek

Na policii se obrátila žena, která uvedla, že jí volal soused se slovy: „Zabil jsem vám kohouta.“ Když dorazila domů, nestačila se divit, protože na zahradě spatřila oškubaného kohouta bez hlavy a o několik metrů dál i mrtvou kozu. Na zahradě byla také mačeta a kabát, což v ženě vzbudilo obavu, že soused může být poblíž.

Strážníci stíhali řidičku. Na střeše vezla pánev s obědem

Krimi

Policisté se pokusili souseda najít, ale nebyli úspěšní, proto k domu dorazili o den později. Soused jim celou událost vysvětlil. „Rodiny mezi sebou nemají oplocení, soused se běžně se svolením majitelky chodil s dětmi dívat na zvířátka, to udělal i předchozí den, jenže poklidná návštěva zvířátek se změnila v nepříjemný zážitek,“ uvedla mluvčí policie Eva Maturová.

Kohout se totiž rozhodl bránit své území a útočil na hosty. Muž děti bránil a kohouta odhodil. Ten se pak začal klepat. Muž odvedl děti pryč, aby neviděly kohouta umírat a jeho trápení ukončil. Když už byl v tom, vzpomněl si, že mu sousedka říkala, že chce zabít kozu.

Zloděj v Pardubicích ztratil při útěku mobil. Odhalila ho jeho matka a selfie fotky

Krimi

„V minulosti už sousedům na jejich vyžádání jiná zvířata zabíjel, tak svůj slib splnil i tentokrát. Když zjistil, že jde o nedorozumění a kozu majitelka v říjnu zabíjet nechtěla (to byl plán na pozdější dobu), ihned nabídl náhradu škody buď ve financích, nebo pořízením nového zvířete,“ konstatovala mluvčí.

Podle policie se sousedé jen špatně pochopili a jejich vztahy jsou přátelské, což dokládá i plánována oprava domu. Policie však nešťastné zabití kozy dále řeší jako přestupek, kdy chce mluvit také s přítelem majitelky, který měl zabití zvířete domlouvat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám