Hlavní obsah

Soud s Martinem Maxou pokračuje

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Proces s populárním zpěvákem Martinem Maxou, obžalovaným kvůli rvačce v ostravském hotelu Imperial po finále loňské soutěže Missis, měl v pondělí u ostravského okresního soudu další dějství. Maxa podle obžaloby napadl 31letého expřítele jedné z finalistek Martina Hejska z Plzně.

Foto: Jana Matějíková

lavičky

Článek

Zpěvák to ale od počátku popírá a tvrdí, že se pouze zastal mladé ženy, kterou Hejsek ponižoval a bil.

Finalistka Gabriela Tauberestová, kvůli které rvačka vznikla, se v pondělí odhodlala u soudu vypovídat. Zpočátku to ale neměla v úmyslu, k minulému líčení vůbec nepřišla.

"Vypovídat nebudu, protože mám strach. Hejsek je bývalý policajt a psychopat," opakovala stále dokola. Když ji ale soudkyně nakonec pohrozila pořádkovou pokutou, rozpovídala se a mluvila téměř hodinu a půl.

Potvrdila přitom to, co už řada svědků před ní - do baru, kde seděla s Martinem Maxou, přiběhl její bývalý přítel Martin Hejsek. Několikrát ji udeřil do hlavy a pak ji tahal za vlasy k výtahu, kde od ní zpěvák žárlivého muže násilním odtrhnul. Následně se odehrál onen pěstní souboj.

Maxa zakročil jako jediný

"Zaráží mne, že jediný on se mě zastal. Chlapů tam bylo více," řekla Tauberestová. Na opakované dotazy soudkyně odpovídala, že přesné detaily si již nevybavuje. "Byla jsem v šoku, seděla jsem na zemi a brečela," řekla mimo jiné.

Hejsek, kterému Maxa podle jeho slov rozkopl ret, před soudem vypovídal již před dvěma měsíci. Přiznal, že svoji partnerce dal jednu facku, protože se údajně nechávala od Maxy osahávat na zadku a na prsou. "Nechovala se podle mých představ," řekl.

Maxa to však odmítl. "Normálně jsme se bavili, nemám zapotřebí osahávat holky, které znám pár minut. On pak vběhl do baru a začal ji surově mlátit," řekl zpěvák.

Také Tauberestová popřela, že by ji Maxa osahával, podle ní byly důvody napadení jiné. "Podle mne neunesl, že jsem soutěž nevyhrála," řekla.

Soud bude v úterý pokračovat výslechem dalšího svědka. Poté soudkyně rozhodne, zda vyhlásí rozsudek, nebo případ odročí.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila Maxu za rvačku na Missis 2004

Zpěvákovi Martinu Maxovi hrozí dva roky vězení. Policie ho totiž obvinila ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v souvislosti s únorovou rvačkou...

Výběr článků

Načítám