Hlavní obsah

Soud poslal Farmu Bolka Polívky do konkurzu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Smutnou tečku za veselými akcemi na Farmě Bolka Polívky udělal ve čtvrtek brněnský krajský soud. Soudce Martin Hejda totiž poslal zadlužený podnik do konkurzu, což znamená, že mnohamiliónové dluhy, které při podnikání Polívka se svou družkou Marcelou Černou nadělali, by měly být řešeny prodejem majetku, v tomto případě rozprodejem samotné farmy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Farma Bolka Polívky

Článek

Soud už před několika týdny poslal farmu do insolvence kvůli osmimiliónovému dluhu stavební firmě za přestavbu penzionu a vybudování wellness. Na projekt se populárnímu herci a klaunovi podařilo získat dotaci 24 miliónů z Evropské unie, jenže přestavba stála o 8 miliónů více a Polívka stavebníkům vyplatil jen unijní peníze.

Poté, co podnik skončil v insolvenci, se o své peníze přihlásily další desítky firem a lidí a celková dlužná částka se vyšplhala na několik desítek miliónů korun.

Polívkovou nadějí bylo předložit plán reorganizace. „Dlužník ale plán schválený většinou věřitelů nepředložil, a jediným možným řešením úpadku tak zůstává konkurz. Za dané situace, kdy nepřichází v úvahu jiné řešení, soud rozhodl, aniž by musel vyčkat schůze věřitelů svolané rozhodnutím o úpadku na polovinu května,“ konstatoval soudce Hejda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám