Hlavní obsah

Sněhovými koulemi bombardoval soudní budovu

Právo, Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC

Úředníci a soudci jabloneckého soudu poznali ve čtvrtek na vlastní kůži zlobu mladíka nespokojeného s rozsudkem. Při odchodu z budovy nestíhali uhýbat před tříštícím se sklem. Na okna budovy na centrálním Mírovém náměstí totiž zaútočil ledovými koulemi rozezlený 24letý muž. Než ho policisté zadrželi, stačil vysklít osm oken a úředníkům i sprostě vynadat.

Článek

"Muž z Jiřetína pod Bukovou obdržel před pěti měsíci rozsudek okresního soudu za majetkovou trestnou činnost formou trestního příkazu. Nyní, když mu už dávno prošly veškeré stanovené lhůty, se chtěl ve své věci odvolat a domoci nařízení hlavního líčení," řekla Právu jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Zamítavá odpověď soudních úředníků výtečníka nejenže neuklidnila, ale naopak rozžhavila do běla. Začal proto sbírat kusy zledovatělého sněhu, které po sobě na ulici zanechala radlice sněhového pluhu, a začal jimi bombardovat okna justiční budovy.

"Domníval se, že právě za těmi okny sedí úředníci, kteří o něm rozhodli. Při rozbíjení skla navíc na ně hlasitě křičel hanlivá slova," podotkla Knopová. Celkem podle ní mladík vysklil osm oken za tři tisíce korun. Za to si vzápětí od policejního komisaře vysloužil obvinění z výtržnictví a paradoxně si tak asi zařídil i hlavní soudní líčení, jehož se tak vehementně domáhal.

Kvůli koulování mu hrozí až dva roky vězení

"Může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem. Podobný incident měl navíc minulý měsíc u soudu v Liberci, kde zase kopal do vstupních dveří budovy," dodala mluvčí. Podle předsedkyně jabloneckého soudu Vladimíry Kohoutkové jsou podobné incidenty ojedinělé.

"S něčím takovým jsem se ještě nesetkala. Ani nevíme, čeho se muž domáhal, protože si ho hned odvedla policie a nám se nevyjádřil. Okna jsem pochopitelně nechala okamžitě zasklít," uvedla pro Právo Kohoutková.

Reklama

Výběr článků

Načítám