Hlavní obsah

Smrt dvou mužů na Benešovsku nebyla násilná, ukázala pitva

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Středočeští policisté objasnili smrt dvou mužů nalezených v uplynulých dnech na Benešovsku. V obou případech vyloučila nařízená pitva násilnou smrt.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté se v posledních dnech zabývali smrtí mladého muže, kterého lidé našli pod schody na parkovišti v centru Benešova. Už předběžným ohledáním na místě kriminalisté vyloučili cizí zavinění. Vše pak potvrdila nařízená pitva.

„Pitva potvrdila, že mladý muž nezemřel násilnou smrtí. K úmrtí došlo z přirozených příčin, a to v důsledku jeho zdravotního stavu. Další podrobnosti nebudeme s ohledem na rodinu zemřelého zveřejňovat," řekl Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Od pondělí kriminalisté vyšetřují smrt staršího muže, jehož tělo našli v Prčickém potoce poblíž Sedlece - Prčice na Benešovsku. I v tomto případě kriminalisté vyloučili, že by ho někdo zavraždil. Jak se později ukázalo, muž se utopil.

"Následně provedená pitva prokázala, že příčinou smrti bylo udušení z utonutí. Nejednalo se o násilnou smrt, ale o nešťastnou náhodu," dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Prčickém potoce našli mrtvolu muže

V Prčickém potoce poblíž Přestavlk na Benešovsku našli lidé v pondělí před polednem mrtvého muže. Případem se zabývají kriminalisté.

Výběr článků

Načítám