Hlavní obsah

Smrt čtyř lidí na přejezdu na Královéhradecku zavinila řidička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie odložila vyšetřování tragické dopravní nehody z loňského léta, kdy na železničním přejezdu na Královéhradecku zemřeli čtyři lidé včetně dvou dětí. Nehodu zavinila řidička auta, řekla v úterý na dotaz Novinek mluvčí policie Iva Kormošová.

Čtyři lidé zahynuli na přejezdu v Černožicích na Královéhradecku.Video: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

„Případ jsme v březnu odložili, protože nebylo shledáno zavinění jinou osobou než řidičkou, která při dopravní nehodě zemřela. Trestní stíhání je nepřípustné proti tomu, kdo zemřel,“ uvedla mluvčí.

Podle závěrečné zprávy Drážní inspekce bylo v době nehody funkční zabezpečovací zařízení. Jako jednoznačnou příčinu Drážní inspekce určila řidičku, která signalizaci nerespektovala. Jak inspekce uvedla, řidička měla na koleje rozhled až na 100 metrů a možné oslnění sluncem bylo vyloučeno.

Vlak na přejezdu na Hradecku smetl auto, čtyři mrtví včetně dvou dětí

Krimi

Nehoda se stala 14. července na přejezdu v Černožicích v Hradecké ulici nedaleko železniční zastávky. Zahynuli při ní muž a žena ve věku 47 a 32 let a dvě děti ve věku pět a osm let.

Vůz Škoda Fabia vjel na přejezd po odbočení z hlavní ulice a jel směrem do obce. Vlak osobní auto tlačil přibližně 300 metrů. Auto vlak zcela zdemoloval. U železničního přejezdu auto na silnici zanechalo vryp v asfaltu, krátce za přejezdem z auta odpadly čelní maska a nárazník. Všech 90 cestujících ve vlaku vyvázlo bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám