Hlavní obsah

Slovákovi, který ukopal k smrti Filipínce, zvýšili trest na devět let

Právo, Ivan Vilček

Juraj Hossu (28), který loni v květnu v Bratislavě napadl Filipínce Henryho Johna Serafica Acordu (36), půjde na devět let do vězení. Odvolací krajský soud v Bratislavě v úterý rozhodl o zvýšení trestu z původních šesti let.

Foto: TV Markíza

Hossu se vyfotografoval se svou obětí, jako kdyby to byla lovecká trofej.

Článek

Hossu, původem z Dunajské Stredy, napadl Filipínce 26. května 2018 na bratislavské Obchodní ulici. Strčil do něho a již klečícího Acordu kopl do hlavy. Filipínec v důsledku útoku upadl do bezvědomí a po několika dnech v kómatu zemřel.

Na záběrech bezpečnostních kamer je vidět, že drobný Filipínec neměl proti mohutnému Slovákovi šanci. Když Acorda ležel bezvládně na zemi, Juraj H. si na něj položil nohu a fotografoval se s ním jako s trofejí.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na Filipínce v centru BratislavyVideo: Bezpečnostní kamera

Útočník u soudu vinu přiznal. „Všem se omlouvám,“ uvedl v březnu při příchodu do soudní síně. Vyšetřovatelům řekl, že v den útoku užil silné léky, pak vypil přes dvacet piv a deset vodek.

Acorda žil dlouhodobě v Bratislavě a pracoval v IT firmě. Podle slovenského tisku se předtím, než přijal práci na Slovensku, informoval, zda se jedná o bezpečnou zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám