Hlavní obsah

Šlachtův nelegální poutač v Plzni i přes sliby nezmizel, sundali ho až úředníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pracovníci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ve středu odstranili v Plzni obří poutač propagující politické uskupení Přísaha bývalého šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty, který byl téměř měsíc bez povolení umístěný na pozemku státu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Úředníci odstraňují nelegální poutač politického uskupení Přísaha expolicisty Roberta Šlachty.

Článek

Kovová konstrukce o rozměrech třikrát dva metry stála načerno u dálničního přivaděče na výpadovce z Plzně na Klatovy od 20. května.

Šlachta před dvěma týdny Právu řekl, že šlo a akci sponzora, a slíbil nápravu.

„Vzhledem k tomu, že provozovatel reklamního zařízení i přes výzvu billboard z našeho pozemku neodstranil, učinili jsme to dnes my. Budeme po něm požadovat, a případně vymáhat, úhradu nákladů na odstranění poutače, stejně tak jako úhradu za bezesmluvní užívání pozemku,“ řekla ve středu Právu mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Babiš pochválil Šlachtu: Dělá to dobře, je pohledný, chodí a má dobré fotky

Domácí

Jako provozovatel reklamního zařízení je na konstrukci poutače uvedena soukromá společnost EDGE Reality. Z žádné veřejné databáze ale na ni nelze dohledat přímý kontakt.

Šlachtovi dárci: Exspolupracovník Rittiga i podnikatel z Plzně

Domácí

„Proto jsme jim poslali výzvu k odstranění do datové schránky, kterou musí mít ze zákona zřízenu. Doručení naší zprávy proběhlo takzvanou fikcí, to znamená, že si ji nikdo z té datové schránky nevyzvedl, ale po uplynutí určité doby se bere jako doručená,“ uvedla ředitelka plzeňské pobočky úřadu Linda Hejlová.

Nečas: Šlachtova strana je fízlpartaj

Domácí

Šlachta na dotaz Práva 3. června uvedl, že celou věc už řeší. „Samozřejmě že mi to vadí. Tuhle reklamu jsme ale nevyvěšovali my, jedná se o sponzorskou záležitost. Řešíme to s tím, kdo to objednal a kdo to tam umístil,“ reagoval tehdy Šlachta.

Podle Tomáše Sochora ze Šlachtova týmu nechala plakát vyrobit v rámci sponzorského daru jedna z podporovatelek hnutí Přísaha.

Vznik a vývoj hnutí Přísaha

Volby

„A také zaplatila reklamní agenturu, aby ho vyvěsila, což se stalo. Nás mrzí, že to stojí tam, kde to stát nemá,“ reagoval před dvěma týdny Sochor s tím, že dotyčná podporovatelka již kontaktovala příslušnou agenturu, aby to napravila. To se ale nestalo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám