Hlavní obsah

Školy přišly o stovky tisíc korun, naletěly podvodníkům

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Důmyslný podvod vyšel v mnoha případech dvěma mladým bratrům z Kroměřížska. Muži ve věku 22 a 23 let se rozhodli obrat o peníze nikoliv seniory, kteří jsou častým „soustem“ pro podvodníky, ale dovolili si na školní instituce. Bez práce si loni přišli na částku více jak tři sta tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vykutálení bratři si založili firmu sdružující školská zařízení a dále vytvořili nefunkční webové stránky, na kterých nabízeli různé slevy a výhody školám. Ty však ve skutečnosti nikdy neposkytovali.

„Z domu rozesílali náhodně vybraným školám v rámci celé republiky e-maily s fakturami na částku 1890 korun jako členský poplatek. A to i přesto, že si školská zařízení žádné takové služby neobjednala, ani je nevyžadovala,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Peníze tímto způsobem vylákali od 159 školních institucí. V dalších 37 případech se o podvod alespoň pokusili, nebyli však úspěšní. Celkem si tak přišli na více než tři sta tisíc korun. V předchozích dnech je kriminalista obvinil z trestného činu podvodu. V současné době hrozí oběma až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám