Hlavní obsah

Skokan na sloupu v Praze po čtyřech hodinách slezl a putoval k psychiatrovi

Právo, Novinky, coe, hyp, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Po zhruba čtyřech hodinách slezl ze stožáru na pražském Hlavním nádraží neznámý muž, který zde svým svérázně pojatým pobytem zaměstnával policisty. Muž před několika dny na Královéhradecku už po několikáté hrozil skokem z výšky. Ve čtvrtek chtěl, aby za ním přijela vyjednavačka, která s ním mluvila v Hradci Králové a Chlumci nad Cidlinou.

Článek

Kolem 17:00 své místo na stožáru opustil a policistům, kteří jej z dálky pozorovali, se ztratil, řekla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Posléze se ukázalo, že samozřejmě slezl. Chvíli předtím s ním mluvil vyjednavač, ačkoliv muž předtím hovor odmítal. Policisté ho převezli na psychiatrické vyšetření.

Foto: Milan Malíček, Právo

Muž na stožáru na pražském hlavním nádraží

Muž od pondělí už třikrát hrozil skokem v Hradci Králové a Chlumci nad Cidlinou. Podle informací televize Nova stály zásahy spojené s aktivitou podivného lezce na sloupy už zhruba 200 tisíc korun.

V Chlumci ve středu po skončení výslechu nastoupil pod dohledem policistů na vlak směr Praha, když mu před tím koupila jízdenku hradecká charita. „Jakmile ale dorazil do hlavního města, kolegové z Prahy nám hlásili, že vylezl na sloup na hlavním nádraží a požaduje, aby policejní vyjednavačka, která jej přemlouvala už v Hradci a Chlumci, přijela za ním,“ informovala Anna Pešavová z hradecké policie.

Muž nechtěl spáchat sebevraždu, ani neměl žádné jiné požadavky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Muž na sloupu na hlavním nádraží v Praze

"Muž je na sedmém nástupišti na sloupu ve výšce 15 metrů,“ řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Po 15. hodině již hasiči a záchranáři z místa odjeli, protože už údajně nehrozilo žádné nebezpečí. Muž seděl ve výšce, nekomunikoval. Byl teple oblečen, vybaven jídlem a pitím.

Lezec "skákal" už čtyřikrát

Lezcem je tentýž muž, který poprvé v pondělí zalarmoval policii v Hradci Králové, když hrozil skokem ze sloupu. Podruhé a potřetí u něj policisté zasahovali v úterý a naposledy ve středu vylezl na sloup v Chlumci nad Cidlinou. Muž byl pokaždé silně opilý.

Jak uvedla ve čtvrtek mluvčí hradecké policie Pešavová, muž po vystřízlivění policii řekl, že leze na sloupy kvůli ztracenému mobilnímu telefonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám