Hlavní obsah

Silnice na Moravě pokryl led, na D1 zemřel řidič kamiónu

Brno
Aktualizováno

Na Brněnsku u obce Zakřany se ve středu ráno při hromadné nehodě srazilo deset aut. Na Moravě prší a tvoří se ledovka, může i za tuto hromadnou nehodu. Kluzká vozovka je i na dálnici D1 mezi 218. a 272. kilometrem, tedy od Rousínova po Kroměříž. Na D1 zemřel ráno řidič kamiónu, který sjel do příkopu. Náledí je i na celé dálnici D2 od Brna až po hranici se Slovenskem.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Dálnice D2 na 29. kilometru

Článek

Nehoda u Brna se stala před šestou hodinou ráno na silnici mezi Náměští nad Oslavou a nájezdem na D1 na 182. kilometru.

V levém pruhu dálnice D2 bouralo na 26. kilometru osobní vozidlo do svodidel. Většina dálnice je pokryta ledovkou.

U obce Staříč na Frýdeckomístecku na silnici R56 se stala před osmou hodinou hromadná nehoda devíti aut. Na místě je silný provoz, neprůjezdný je levý jízdní pruh. I za tuto srážku může zledovatělý povrch. Doprava bude v místě omezena do desáté hodiny.

Meteorologové před ledovkou varovali, výstraha platí do desáté hodiny dopoledne. [celá zpráva]

Na Vysočině pršelo, stalo se několik nehod

„Kolem třetí až čtvrté hodiny ráno začal padat při teplotách pod nulou namrzající déšť, a i když do terénu vyrazilo všech 120 sypačů, nemohli jsme být v okamžicích potřeby všude tam, kde měli řidiči problémy. V této chvíli se již srážky přesouvají k východu a teploty stoupají, takže se situace lepší. Přesto nebezpečí ledovky stále ještě hrozí na silnicích nižších tříd, zejména v lesních úsecích,“ varoval dispečer krajské správy a údržby silnic.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Jeho slova potvrdila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. „Potíže se sjízdností nám od časného rána hlásili řidiči z celého kraje, stalo se i několik nehod, většinou s minimálními důsledky na zdraví. Tragickou výjimkou je ale smrt 56letého Němce, řidiče kamiónu, který sjel před osmou hodinou na nájezdu k čerpací stanici na 112 km ve směru na Brno do příkopu. Náraz do stožáru zdemoloval kabinu, v níž muž zemřel. Při nehodě se vysypal náklad, takže v tomto místě je provoz na nájezdu k D1 blokován,“ uvedla policejní mluvčí.

Ledovka se tvoří i na některých silnicích na Kroměřížsku a na Prachaticku.

Silnice však kloužou i v západních Čechách. Podle policie hlásí řidiči náledí například na Nejdecku nebo Sokolovsku. Teploty jsou lehce pod nulou, a srážky z večera a noci tak na silnicích místy mrznou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám