Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík si koupil láhev vodky a sám ji vypil

Právo, Aleš Fuksa
ZLÍN

Dva mladíci ve věku šestnáct a sedmnáct let se rozhodli jít na diskotéku ve Zlíně. Na kuráž si oba v hypermarketu Tesco koupili dvě půllitrové čtyřicetiprocentní vodky. S prodavačkou neměli problémy. Starší z chlapců jí zalhal, že si nechal občanský průkaz v autě. Uvěřila jim. Oba poté údajně vypili dvě láhve vodky hned za obchodem. Teprve potom se odvážili jít do klubu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tento šestnáctiletý mladík nadýchl při policejním zátahu na podnapilé mladistvé 1,75 promile. Policisté jej okamžitě předali rodičům.

Článek

Před diskotékou je však potkala nečekaná překážka. V tu dobu totiž policisté udělali na taneční podnik zátah. Čtyřicet strážců zákona se zaměřilo právě na mladistvé a požívání alkoholu.

Oba chlapci měli smůlu. Policisté si jich všimli ještě před vstupem a hned změřili jejich hladinu alkoholu v krvi. Na displeji digitálního přístroji se objevila hodnota 1,74, respektive 1,75 promile alkoholu. „Co jste pili?“ zeptal se velitel zlínské pořádkové policie Bronislav Šabršula. „Dvě lahve vodky,“ zněla odpověď. Na otázku, kolik lidí dvě lahve vypilo, odpověděl starší z chlapců úsměvně: „Bylo nás pět.“ Chvíli předtím však šestnáctiletý mladík policistům sdělil, že každý do sebe dostal celou láhev vodky.

foto: Právo/Aleš Fuksa

Policisté oba mladistvé zavezli okamžitě k rodičům. Oba ještě před odjezdem s policejním doprovodem přiznali, že jejich rodiče budou z jejich příjezdu velmi nešťastní.

Matku našli v podniku o pár ulic dál

Při razii na diskotéce nadýchalo hned několik mladistvých, mezi nimi i patnáctiletá dívka, která se považuje za anarchistku. „Můj starší brácha je přitom skin a většinu z vás dobře zná,“ tvrdila policistům bez studu. Strážci zákona u ní naměřili 0,76 promile. „Ještě, že mě hřeje ten kabát, co mám v šatně a taky vítězství zlínských hokejistů nad Slavií,“ utrousila.

Kromě diskotéky se policisté v noci na sobotu zaměřili i na kontrolu barů a restaurací a městského parku.foto: Právo/Aleš Fuksa

„To není zrovna obvyklý případ. Tato dívka je ze sociálně slabší rodiny. Její matku jsme chvíli po zadržení dívky našli v restauraci Kanada. Matka nám ale slíbila, že se o ni postará,“ uvedl Šabršula.

Zlínští policisté v průběhu noci navštívili jedenáct barů, restaurací a diskoték. „Nakonec jsme našli sedmnáct opilých lidí ve věku od patnácti do sedmnácti let,“ sdělila zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Zátah začal kolem dvaadvacáté hodiny, a to v parku pod zlínským zámkem. Zde se v pozdních večerních hodinách pohybovalo v několika skupinkách téměř padesát dětí mladších osmnácti let. I v těchto místech policisté objevili několik podnapilých mladistvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám