Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík se vážně zranil na šumavské sjezdovce Špičák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý mladík se ve čtvrtek vážně zranil na sjezdovce na Špičáku u Železné Rudy. Vrtulník ho dopravil do plzeňské fakultní nemocnice. Stěžoval si na bolesti v oblasti bederní páteře, mohl však hýbat nohama i rukama, sdělil zasahující člen Horské služby Šumava Štěpán Pospíchal.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník záchranářů Eurocopter EC-135. Ilustrační foto

Článek

Krátce před 16:00 ohlásili svědci nehodu s tím, že lyžař utrpěl těžký úraz páteře. "Byli jsme na místě během několika málo minut a zjistili jsme, že mezi lyžaři je také lékařka. S tou jsme provedli základní vyšetření zraněného a ona nám sdělila, že má zlomenou nohu ve stehně a příznaky otřesu mozku," uvedl Pospíchal.

Horská služba stav konzultovala s dispečinkem linky 155 a ten vyslal sanitku ze Železné Rudy a vzhledem k povaze poranění i vrtulník letecké záchranné služby z Plzně-Líní. "Ten ho dopravil na traumacentrum fakultní nemocnice," řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám