Hlavní obsah

Šestnáctiletý kluk se motal po ulici, měl skoro tři promile

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Pátek 13. září se rozhodl originálně oslavit teprve šestnáctiletý chlapec v Adamově na Blanensku. Nechal si totiž od staršího kamaráda nakoupit alkohol a notně posilněn se vydal do ulic města. Policisté mu později naměřili téměř tři promile.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Alkohol se ukázal být špatným společníkem na cesty, kluk se motal po ulicích, byl dezorientovaný a měl co dělat, aby se vůbec udržel na nohou. Jeho podivná chůze neunikla ani policistům, kteří ho večer zastavili. Hodnota na přístroji při dýchnutí se zastavila na cifře 2,78 promile.

„Policisté pak zjistili, že hoch měl popíjet s partou alkohol na jednom z místních sídlišť. Pivo a lihoviny jim měl přinést dvacetiletý muž. Šestnáctiletého hocha předali policisté do péče jeho matce. Muž, který mu umožnil pít alkohol, se bude zodpovídat ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,“ řekla policejní mluvčí Iva Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám