Hlavní obsah

Šestnáctiletí pobodali na Vinohradech mladíka. Zadržela je zásahová jednotka

– Praha
Novinky, ok, jap

Policie dopadla dva 16leté mladíky, které podezřívá z pátečního pobodání mladého muže na pražských Vinohradech. Podle kriminalistů ho napadli po hádce na ulici. Detektivové zároveň prověřují možnost, že se dvojice podílela také na útoku v obchodním centru na Chodově.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v obchodním centru ChodovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté zadrželi dva mladistvé muže, kteří jsou podezřelí z pobodání v ulici Bělehradská na Vinohradech. Incident odstartoval konflikt mezi dvěma muži, následovala hádka, na jejímž konci skončil 23letý muž s bodným poraněním v nemocnici v umělém spánku,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Policisté začali případ okamžitě vyšetřovat a dostali se na stopu právě dvěma 16letým cizincům pocházejícím z jednoho ze států Evropské unie.

Ti byli zadrženi v sobotu zásahovou jednotkou, protože policisté měli obavy, že mohou být ozbrojeni. Kriminalisté je obvinili z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, za který jim hrozí až deset let vězení. Podali také návrh na jejich vzetí do vazby.

V pražském obchodním centru Chodov pořezali mladého muže

Krimi

„Policisté zároveň prověřují možnou spojitost těchto dvou mužů s pobodáním v nákupním centru,“ konstatoval Daněk.

Napadení v obchodním centru se odehrálo 10. října večer. Policisté uzavřeli jednu místnost, v níž k útoku došlo, provoz centra jinak nebyl omezen. Policie ihned po činu informovala, že pátrá po dvou mužích. Zraněného 20letého muže převezli záchranáři do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám