Hlavní obsah

Šestiletý chlapec v rozvodněné Svatavě zřejmě utonul

– SOKOLOV
Právo, Martin Polák

Velká voda si téměř s jistotou vyžádala další dětský život. V Kraslicích na Sokolovsku spadl v neděli v podvečer během dětské hry do rozbouřeného Kamenného potoka šestiletý Pavel. Silný proud ho smetl až do rozvodněné řeky Svatavy, kam potok vtéká. Hasiči dosud nenašli jeho tělo, ale naděje na přežití je podle nich prakticky nulová.

Článek

Hoch si s dalšími dvěma kamarády a sestrou hrál na dvorku domu rodičů v těsné blízkosti potoka na schovávanou. "Stál u potoka na dřevěném můstku a poté, co dvě děti odešly, během okamžiku zmizel. Pokud spadl do studené vody moc, nadějí mu nedáváme," řekl Jiří Matouš ze sokolovské policie při pondělní pátrací akci. Dodal, že neštěstí nahlásili rodiče.

Do pátrání zapojeno více jak sto lidí

"Jestli spadl do potoka, tak to je špatné. Jeho koryto je kamenné a vysoké, neměl se za co chytit a voda ho musela odnést až do Svatavy. Už můžeme jen doufat," uvedl pro Právo asi padesátiletý muž z Kraslic.

Hasiči společně s policisty v neděli večer zahájili rozsáhlou pátrací akci po celém toku Svatavy v délce asi třiceti kilometrů. "V neděli před půlnocí jsme skončili," uvedl velitel kraslických hasičů Jaroslav Fejk. Hocha v neděli hledala asi stovka lidí. "Bohužel bez úspěchu," poznamenal Fejk.

Pátrání po chlapci pokračovalo i v pondělí

Záchranářům přiletěl na pomoc vrtulník. Břehy Svatavy až k místu, kde vtéká do Ohře pročesávali hasiči i policisté. Nahlíželi do každé zátoky a tyčemi prozkoumávali zatopená křoviska. Současně hledali i v okolí Kamenného potoka v naději, že chlapec pouze někam odběhl, popřípadě se schoval.

Svatava je poměrně klidná horská říčka, ale v době tání se rozvodňuje a je nebezpečná. V sobotu tam hasiči na poslední chvíli vytáhli z vody sedm vodáků, kteří se převrátili na raftu. "Proto nemůžeme použít ani čluny, je silný proud," dodal jeden z hasičů.

Vrtulník kroužil nad Ohří i na Karlovarsku. Podle záchranářů je možné, právě tam se tělíčko může objevit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám