Hlavní obsah

Šestadvacetiletý mladík se v Bruntálu zabil skokem ze čtvrtého patra

Právo, Denisa Telaříková
Bruntál

Bruntálští záchranáři se snažili v noci z pátku na sobotu zachránit šestadvacetiletého mladíka, který se s největší pravděpodobností rozhodl skoncovat se svým životem skokem z okna ze čtvrtého patra.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„O události jsme se dozvěděli v pátek po půlnoci, na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous. U postiženého byly během pěti minut od nahlášení,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že zasahující lékař zjistil, že muž je v bezvědomí a jeho dýchání selhává. „Utrpěl vícečetná poranění, jeho život byl v přímém ohrožení,“ upřesnil Humpl.

Záchranáři mladíka po zajištění dýchacích cest uložili do vakuové matrace, zajistili žilní vstupy a zahájili podávání léků.

„Zranění muže vyžadovalo transport do ostravské fakultní nemocnice, jenže vrtulník nemohl vzlétnout kvůli neletovým podmínkám. Proto muže záchranáři převáželi sanitkou. Na palubě se však stav pacienta zhoršil a následně došlo i k selhání jeho srdeční činnosti. I přes resuscitaci muž svým zraněním podlehl,“ shrnul mluvčí záchranářů.

Bruntálská policie případ v současnosti prošetřuje. „Lze říci, že se zřejmě jednoznačně jedná o sebevraždu. Vzhledem k ostatním okolnostem a tomu, že případ prošetřujeme, nebudeme podávat další bližší informace,“ sdělila Právu bruntálská policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám