Hlavní obsah

Seniorka vystupovala z autobusu a řidič se rozjel, utrpěla těžké zranění

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Těžké zranění utrpěla seniorka při vystupování z autobusu v Přerově. Upadla, když se jeho řidič rozjel. Nyní mu hrozí až dva roky vězení. Případ se stal v pátek, policie o něm informovala v pondělí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala kolem půl sedmé ráno ve Dvořákově ulici v prostoru autobusové zastávky. „Z dosavadního šetření vyplývá, že 55letý řidič se pravděpodobně s autobusem rozjel v okamžiku, kdy z něj středovými dveřmi vystupovala 73letá cestující. Následkem toho spadla na zem,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič podle ní okamžitě zastavil, zraněné poskytl první pomoc a převezl ji do nemocnice na ošetření. „Podle lékařské zprávy utrpěla těžké zranění, ze kterého se bude léčit nejméně čtyři týdny,“ uvedla mluvčí.

Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen dechovou zkouškou. Škoda nevznikla a nikdo jiný zraněný nebyl. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti,“ dodala Urbánková. Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám