Hlavní obsah

Senior z Prostějovska toužil po dolarovém daru, přišel o 27 tisíc

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na fintu, že může dostat tučný dar v dolarech, skočil starší muž z okolí Konice na Prostějovsku. Nejen, že nic nakonec nedostal, ale ještě ho vidina tučné sumy přišla na více než tisíc eur (necelých 27 tisíc korun). Teď hledá pomoc u policie.

Ilustrační foto

Článek

„V říjnu přišel muži do soukromé emailové schránky email, který mu oznamoval, že má přijmout dar ve výši 300 000 dolarů. Převzetí lákavého daru mělo ale své podmínky, na které poškozený přistoupil,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Senior podle ní kontaktoval prostřednictvím emailu údajného dárce, který sídlí ve Spojených státech amerických a ten mu odpověděl, že je třeba uhradit 1018 euro za převodový kód, aby mu dar mohl předat.

Trpké stárnutí manželů ukončila mimořádně surová vražda ženy, senior dostal 8 let

Krimi

„I přesto, že policie stále upozorňuje na nekalé podvodné emaily, jejichž cílem je vylákat od oslovených osob jakýmkoliv způsobem a pod jakoukoliv záminkou peníze, tak i v tomto případě byl pachatel úspěšný a poškozený peníze odeslal,“ uvedla mluvčí.

Dárek, který muž očekával, ani po dvou měsících nedorazil a zaručeně ani nepřijde. „Přišel o zhruba 26 800 korun. Případ šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ doplnila Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám