Hlavní obsah

Senior bez platné zdravotní prohlídky v jednom dni dvakrát boural. Měl prošlou i STK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvakrát během pondělka boural 83letý muž z Plzeňska, který neměl platnou zdravotní prohlídku ani osvědčení o technické způsobilosti u svého vozidla.

Foto: HZS PK

Při druhé nehodě u Nečtin skončil senior s autem ve stromě.

Článek

Dopoledne způsobil dopravní nehodu v Plzni na Koterovské třídě, kdy nedal přednost jinému automobilu, ve kterém se po nárazu zranila 43letá žena. O několik hodin později nezvládl řízení své Škody Octavie a narazil do stromu u Nečtin na severním Plzeňsku. Z vozu ho museli vyprostit hasiči.

Mluvčí plzeňské policie Ondřej Hodan Právu potvrdil, že za oběma nehodami stojí jeden a týž řidič. „Při vyšetřování první kolize kolegové zjistili, že muž nemá platné lékařské osvědčení k řízení motorových vozidel ani platnou STK u svého automobilu. Oznámili mu, že se dopustil přestupku a zakázali mu další jízdu,“ uvedl Hodan.

Řidič podle něj nedbal vysloveného zákazu a poté, co policisté z místa nehody odjeli, pokračoval v jízdě. „Propadlou STK policisté na místě vyřešili blokovou pokutou. Za chybějící lékařské osvědčení mu nemohli fyzicky odebrat řidičský průkaz,“ dodal Hodan.

Senior na kole nedal přednost autu na hlavní. Po střetu zemřel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám