Hlavní obsah

Rychlík srazil na Prostějovsku chodce, muž na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlak srazil v neděli před polednem na železniční trati mezi stanicemi Vrahovice a Prostějov hlavní nádraží chodce. Muž následkům zranění na místě podlehl. Rychlík v tomto úseku jezdí minimálně rychlostí 80 kilometrů za hodinu, strojvedoucí neměl šanci zastavit, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Článek

Podle Drápala se neštěstí stalo asi 50 metrů od železničního přejezdu v místech, kde 'veřejnost nemá co dělat'. "Mohl si tudy zkracovat cestu, mohlo se také jednat o sebevraždu," poznamenal Drápal.

Podle krajské policejní mluvčí Marty Vlachové vstoupil padesátiletý muž do kolejiště právě ve chvíli, kdy rychlík jedoucí z Jeseníku směrem na Brno přijížděl. "Příčina neštěstí je předmětem policejního šetření," uvedla Vlachová s tím, že po dobu vyšetřování události bude na trati zastavena doprava.

Dnes se v Česku jedná o druhé podobné úmrtí. Zřejmě sebevražda zastavila ráno dopravu i na železniční trati mezi Plzní a Nepomukem. Vlak u obce Srby na jižním Plzeňsku okolo 08:00 srazil ženu. Ta svým zraněním na místě podlehla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám