Hlavní obsah

Rozzuření psi vážně zranili matku se synem

Novinky, Vladimír Fořt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Z návštěvy od babičky ze Slatiňan se v sobotu již do chrudimského bydliště nevrátili 38tiletá Iveta Bednářová s 12letým synem Jirkou. Na kraji Chrudimi zvané Píšťoly je napadli a těžce potrhali rotvajler s dobrmanem. Po prvním ošetření v chrudimské nemocnici byli šokovaná matka se synem předáni do péče lékařů Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Článek

Rotvajler s dobrmanem prorazili bránu pozemku u domu pětapadesátileté ženy a vrhli se na nic netušící procházející dvojici. "Majitelka psů řádně nezajistila jejich pohyb mimo zahradu domu. Psy, které vyšetřil po útoku chrudimský veterinární lékař na vzteklinu, zůstávají u své majitelky. Ta byla policejním radou obviněna z trestného činu ublížení na zdraví, na což zákon pamatuje až pětiletou ztrátou svobody, případně peněžitým trestem," uvedl policejní inspektor operačního oddělení chrudimské policie Aleš Radil

Zachránila je posádka auta a cyklistka

Krvelačný útok psů neskončil jen díky statečnosti posádky kolem projíždějícího osobního vozu a jedné cyklistky ještě tragičtěji. Všichni se totiž bez bázně podíleli na zahnání rozzuřených psů a okamžitě přivolali lékařskou pomoc. "Byla jsem šokovaná, takže jsem jim ani nestačila poděkovat, neznám jejich jména. Bez jejich přispění bychom to možná s Jirkou ani nepřežili," svěřila se na nemocničním lůžku Iveta Bednářová. Zraněný syn se přiznal, že nikdy takovou hrůzu neprožil.

Chlapec se bude léčit půl roku

"Utrpěli vážná zranění měkkých tkání, chlapec otevřenou zlomeninu levého bérce a další těžké újmy na zdraví. Chlapcovo zranění si vyžádá bezmála půlroční léčbu, maminku, která je na tom o poznání lépe, zřejmě v pondělí propustíme do domácího léčení. Ani jeden z nich už není v ohrožení života. Podobné útoky psů mě, přiznávám, znepokojují čím dál tím víc. Případy napadení a zranění lidí, zejména dětí, nejsou totiž nikterak výjimečné," řekl primář traumatologického oddělení Jaroslav Koudelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám