Hlavní obsah

Rozsáhlý požár zničil penzión v Rajnochovicích

Právo, Jiří Růžička

Rozsáhlý požár zničil v noci na sobotu penzión a restauraci v Rajnochovicích na Kroměřížsku. Podle prvních informací nebyl nikdo zraněn, rozsah škod odborníci zjišťují.

Článek

„Hasiči dostali první informaci ve 20:25. Na místo vyjelo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Společnými silami se snažili dostat oheň po kontrolu.

Pomáhali i lidé ze sousedství, kteří vynášeli z hořící budovy nábytek a vybavení,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Upřesnil, že šlo o požár  jednoho z místních penzionů s restaurací v části Košovy.

Hasičům se podařilo z budovy včas vynést dvě tlakové lahve na plyn a zabránit jejich výbuchu. Dřevěné konstrukce celé stavby rychle podléhaly sílícím plamenům a požár se z podkroví rozšířil i do přízemí s restaurací.

Nejdříve prohořela celá střecha, která se následně také probořila. Plameny prostupovaly i dřevěným opláštěním stavby, které se hasiči snažili prořezávat motorovou pilou a postupně se tak dostávat ke skrytým ohniskům. Jen lokalizace požáru zabrala hasičům hodinu intenzivního hašení. Dalších několik hodin trvalo postupné dohašování a likvidace požáru. Hasičům se podařilo zachránit kotelnu a některé přístavby.

Vyšetřovatelé hasičů a policie na místě zkoumají příčiny vzniku požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám