Hlavní obsah

Romský mladík v Lounech napadl dva školáky. Údajně kvůli sporu o dívku

Právo, koc
Louny

Uživatele internetu šokovalo video z Loun, na kterém je zachycen brutální útok romského mladíka na dva školáky. Případem se zabývá policie a sociální pracovníci lounské radnice. Patnáctiletý romský chlapec podle zástupce místního Centra pro rozvoj menšin neútočil z rasových důvodů, nýbrž kvůli sporu o dívku.

Foto: Facebook

Napadení v Lounech

Článek

Video, které vzniklo v Holarových sadech pravděpodobně na začátku tohoto týdne, se na sociálních sítích objevilo ve středu. Ze záznamu je patrné, že mladík napadne postupně dva chlapce. Opakovaně je řeže pěstí, jednoho z nich brutálně kope i v okamžiku, kdy chlapec leží v bolestivé poloze po předchozí ráně na zemi. Video natočili pravděpodobně přátelé útočníka. Na záznamu mimo jiné zaznělo: „Oni zaplatili, nech je bejt."

Útočníka řada lidí na sociální síti poznala, podle nich nešlo z jeho strany o první útok. Z diskuze vyplývá, že agresor a jeho stejně staří kumpáni údajně v ulicích města běžně napadají mladší děti, po kterých chtějí peníze na cigarety. Když je nedostanou, dotyčného zmlátí.

Napadení předcházel spor o dívku

Za aktuálním incidentem stojí ale zřejmě žárlivost patnáctiletého Roma. Podle serveru Romea.cz si měl mladík sjednat se školáky schůzku, aby si s nimi vyřídil spor, který měl vzniknout kvůli jeho dívce.

Foto: Facebook

Napadení v Lounech

Spekulace označující případ za rasistický útok romských mladíků na bílé děti nebo za útok skupiny romských chlapců, která pravidelně napadá náhodné kolemjdoucí, odmítl Juraj Jonáš z místního Centra pro rozvoj menšin.

„Já toho kluka znám. Moje dcera i můj syn s tou dívkou chodí do školy, není to Romka, takže povídačky o rasistickém útoku na bílé kluky jsou nesmysl. Stejně tak jako že měla útočit celá parta kluků. Ten kluk je napadl sám,“ uvedl Jonáš pro server Romea.cz. Za incidentem je podle něj snaha být hrdina a chránit svoji dívku.

Státní i městská policie zesílily dohled v okolí lounských základních škol. „Případem se zabývá také Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Lounech. Žádáme všechny rodiče a žáky, aby v případě podobných událostí neprodleně informovali Městskou policii Louny nebo Policii ČR. Takovéto chování nechceme a nebudeme na území města tolerovat," stojí v prohlášení vedení města.

Reklama

Výběr článků

Načítám