Hlavní obsah

Rodiče dvouleté dívenky se našli, matka je ve vazbě, otce zadrželi

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté už znají totožnost rodičů dvouleté dívenky nalezené v sobotu na Václavském náměstí v Praze. Otec si pro dítě přišel před polednem, policie ho zadržela pro podezření z trestného činu opuštění dítěte. Matka je ve vazbě v Praze-Ruzyni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dnes krátce před polednem se přímo do kojeneckého centra dostavil otec dívenky, kterého tam však po chvíli policisté zadrželi, a to pro podezření z trestného činu opuštění dítěte,“ uvedla v pondělí odpoledne policejní mluvčí Eva Kropáčová.

V průběhu vyšetřování a podle výslechu dalších osob policie rozhodne o dalším postupu a případném sdělení obvinění. Otci hrozí až tři roky vězení.

Podle mluvčí policie je dívčina matka už asi 14 dní umístěna ve vazební cele pražské ruzyňské věznice. „Na ženu byl vydán zatykač pro maření úředního rozhodnutí,“ doplnila Kropáčová.

Dívenku podle ní identifikoval rodinný příslušník, kterého mluvčí nechtěla specifikovat. Otec to ale nebyl. Podle dřívějších informací Policejního deníku měl během pondělí dívenku identifikovat její dědeček. Dítě je z rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1 nyní svěřeno do péče kojeneckého ústavu, který se o ni stará.

Dvouletou dívenku předal otec v sobotu večer na Václavském náměstí bezdomovcům na hlídání. Když se nevrátil, ponechali ji na zastávce muži, který se pak spojil s policisty. Policisté si holčičku převzali a vyrozuměli Orgán sociálněprávní ochrany dítěte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám