Hlavní obsah

Rodiče dětí, které utonuly v jezeře Lhota, čeká soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Okresní státní zastupitelství v Mělníku podalo tento týden obžalobu na rodiče utonulých dětí na jezeře Lhota. Případ v příštích týdnech projedná soud. Dva chlapci utonuli v jezeře v létě 2018.

BEZ KOMENTÁŘE: V jezeře Lhota se utopily dvě dětiVideo: Jiří Forman, AKTU.cz

 
Článek

„V případě utonulých dětí sděluji, že ve věci byla dne 4. března podána obžaloba k Okresnímu soudu v Mělníku,“ řekla v pátek Novinkám státní zástupkyně Dana Čechová. Soudní jednání nebylo zatím nařízeno.

Policie obvinila tři lidi kvůli utonutí dětí na jezeře Lhota

Krimi

Dvě ženy a muž byli obviněni již v roce 2018 z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který jim hrozí v případě odsouzení až šest let vězení.

Pětiletý a sedmiletý chlapec vietnamské národnosti se rodičům ztratili 2. srpna 2018. Dlouho nebylo zřejmé, zda se nacházejí ve vodě, či na souši. Pátrací akce nakonec potvrdila, že oba chlapci utonuli.

Personál pochybení odmítl

Svědci ihned po události tvrdili, že personál přírodního koupaliště přistupoval k pátrání liknavě.

„Vyhlašovali, že se hledají dva sedmiletí chlapci a že na ně čeká maminka. Takhle to trvalo asi půl hodiny, pak začal někdo ty děti volat vietnamsky. Když už to trvalo přes hodinu a pořád je neměli, tak jsem si říkala, proč neřeknou, aby šli lidé z vody ven, aby se ty děti spíš našly, ať si každý rodič vezme svoje dítě k sobě,” sdělila tehdy Novinkám svědkyně z místa tragédie.

Personál areálu, kde se platí vstup i parkovné, ale koupání je na vlastní nebezpečí, jakékoli pochybení odmítl. „Okamžitě jsme volali policii, záchranku a hasiče, pracovníci a brigádníci také děti hledali, všichni jsme hledali kolem jezera,” řekla zaměstnankyně tamní kanceláře Lenka Hamoňová.

Reklama

Výběr článků

Načítám