Hlavní obsah

Řidiči hrozí šest let za nehodu se čtyřmi mrtvými na Písecku. Zřejmě nedal přednost

– Písek
Novinky, kub

Jihočeští kriminalisté podezřívají šedesátiletého řidiče nákladního auta z usmrcení z nedbalosti kvůli čtvrteční nehodě u obce Drhovle na Písecku, kterou nepřežili čtyři lidé. Podle prvotních závěrů vyšetřovatelů řidič pravděpodobně nedal přednost při odbočování.

Na Písecku se srazil náklaďák s osobním autem, čtyři mrtvíVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Policie muže zatím neobvinila, začala ale případ vyšetřovat s podezřením z usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí vězení až na šest let.

„Řidič nákladního vozidla značky Iveco jel ve směru od Strakonic a při odbočování vlevo směrem na Písek nedal pravděpodobně přednost protijedoucímu vozidlu značky Škoda Octavia, které přijíždělo od Prahy,“ uvedla mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

V octavii seděli čtyři lidé, nikdo nepřežil. Podle původních informací záchranky byl za volantem starší muž, mluvčí policie nyní upřesnila, že se jednalo o dvaadvacetiletého mladíka, se kterým jely tři ženy ve věku 83, 76 a 54 let. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Písecku

„Řidič nákladního vozidla byl zraněn lehce a byl převezen do strakonické nemocnice. Dechová zkouška na alkohol tohoto řidiče byla negativní,“ upřesnila Uhlířová s tím, že při nehodě vznikla hmotná škoda za 480 000 korun.

„Tato nehoda se zapsala mezi nejtragičtější dopravní nehody v tomto roce. Na jihočeských silnicích od počátku roku tak vyhaslo již 59 lidských životů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám