Hlavní obsah

Řidič zemřel při srážce s mustangem ve Špindlu. Starosta o srazu vozů netušil

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní tragédie ve Špindlerově Mlýně, k níž došlo při srazu příznivců vozů Ford Mustang, vzbudila pochyby, zda tyto motoristické akce do Krkonoš patří. Čelní střet vozu a Škody Rapid skončil smrtí 49letého muže za volantem škodovky a těžkým zraněním jeho 47leté spolujezdkyně. Turista se náhodně připletl mezi rozjeté mustangy.

Foto: Policie ČR

Náraz oba vozy zcela zdemoloval.

Článek

Města, Správa Krkonošského národního parku ani policie nemají kompetence tyto motoristické srazy v Krkonoších zakázat ani výrazně omezit. „Organizátoři v případě, pokud nevyžadují nějaká dopravní nebo jiná omezení, nemají ani ohlašovací povinnost. O srazu mustangů jsme ani nevěděli,“ říká starosta Špindlerova Mlýna Vladimír Staruch (nezávislý).

Příležitostné akce podle něj mohou při dodržení pravidel horského středisko zatraktivnit. „Pokud si ovšem neudělají z místních silnic závodní dráhu. Je to ale individuální a zvlášť v hlavní sezóně problematické. Na druhé straně řada lidí si zajímavé stroje ráda prohlédne,“ míní Staruch.

Řidiče ještě nevyslechli

Mustangů se sjely o víkendu do Špindlerova Mlýna asi dvě desítky. Cestou od Vrchlabí se jeden ze silných vozů 30letého řidiče těsně před Špindlerovým Mlýnem čelně srazil s protijedoucí Škodou Rapid. Podle svědků jel mustang - doprovázený dalšími dvěma vozy - rychlostí hodně přes sto kilometrů v hodině.

„Řidič sportovního vozu ještě nebyl z důvodu hospitalizace vyslechnut. Očekáváme také výsledky nařízené soudní pitvy u zemřelého řidiče z druhého vozidla,“ informovala mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Řidič mustangu, u něhož proběhla orientační zkouška na alkohol negativně, cestoval spolu s 12letým dítětem. Dítě utrpělo lehká zranění a bylo z nemocnice propuštěno. „Kriminalistům, kteří případ vyšetřují, poskytlo svědectví,“ podotkla bez bližších podrobností Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám