Hlavní obsah

Řidič v Praze uviděl hlídku v zrcátku a přesedl si na zadní sedačky

– Praha

Přesednutím na zadní sedačky se snažil zachránit situaci 25letý řidič v Praze, když spatřil policejní hlídku. Nepomohlo mu to. Byl zadržen i se spolujezdcem, který měl u sebe drogy.

Zadržení řidiče na křižovatceVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídkující policisté projížděli ve středu ráno Průmyslovou ulicí, když si všimli v protisměru audi, jehož řidič jim byl povědomý. Tušili, že za volantem nemá co dělat, a tak se za ním vypravili s tím, že vůz na vhodném místě zastaví.

Nesvítíte, upozornila hlídka řidiče v Praze. Začal ujíždět a pak vyskočil z auta

Krimi

„Avšak v momentě, kdy je řidič ve zpětném zrcátku spatřil, skočil na zadní sedačky a spolujezdec si ‚sedl‘ na místo řidiče,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté proto muže zadrželi přímo na křižovatce, když tam vůz zrovna zastavil na červenou. Šofér přiznal, že zákaz řízení má do roku 2025. Na sedačky prý skočil, protože nechtěl, aby ho někdo viděl za volantem.

Muž si následně od policistů vyslechl, že je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až dva roky vězení.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

Zadržen byl i 23letý spolujezdec, který měl u sebe drogy. I on měl zákaz řízení, a proto muselo být nakonec auto odtaženo.

Reklama

Výběr článků

Načítám