Hlavní obsah

Řidič octavie vjel do protisměru a srazil se s toyotou

Právo, Jiří Bednář

Dva záchranné vrtulníky zasahovaly v sobotu před polednem u dopravní nehody na silnici I/43 u obce Opatov na Svitavsku. Řidič auta Škoda Octavia z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se střetl s vozem Toyota Yaris.

Článek

V toyotě cestovali tři lidé. „Pro vážně zraněnou řidičku a jednu ze spolujezdkyň přiletěly dva vrtulníky letecké záchranné služby. Jedna ze zraněných byla transportována do Brna, druhá do Hradce Králové. Další členka posádky byla převezena sanitkou do svitavské nemocnice,“ informovala mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Později v nemocnici spolujezdkyně z toyoty podlehla zraněním, které při havárii utrpěla. „I přes veškerou péči lékařů se ženu nepodařilo zachránit. Případ si přebírá policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách, který se případem bude dále zabývat,“ doplnila Štegnerová.

Řidič octavie utrpěl zranění, která mu byla v nemocnici ošetřena, a poté byl propuštěn do domácího léčení. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní.

„Hmotné škody na obou vozidlech jsou předběžně odhadnuty na 350 tisíc korun,“ dodala mluvčí. Na místě nehody zasahovaly všechny složky IZS. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody a odstranění jejích následků zcela uzavřena zhruba do druhé hodiny odpolední, provoz policisté odkláněli na objízdné trasy. Příčiny havárie jsou předmětem vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám