Hlavní obsah

Řidič o chlup unikl smrti. Nákladní auto na D8 se převrátilo přímo před ním

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Podruhé se narodil řidič z Mostecka, který byl minulý týden svědkem nehody nákladního auta na dálnici D8. Náklaďák se tam těsně před ním převrátil na svodidla a o chlup minul jeho auto. Šofér Novinkám poskytl videozáznam z hrozivě vyhlížející havárie. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo.

Na řidiče na D8 se málem převrátilo nákladní autoVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve směru na Německo minulé úterý na Litoměřicku. Řidič, který video natočil, jel v levém pruhu v opačném směru, když začala auta před ním prudce uhýbat. Řítilo se na ně totiž žluté nákladní auto, které vjelo do svodidel a doslova je odtrhalo ze země. Následně se převrátilo na bok, přičemž nejméně dvě auta těsně unikla nárazu.

Řidič osobního auta měl zprvu dojem, že situace nebude tak vážná. „Ledově klidná hlava v první chvíli. Viděl jsem v dálce lítat bahno, bylo to dřív, než jsem viděl řítící se naklánějící žlutou kabinu samotného kamionu,“ řekl Novinkám Marek Novák.

Nebezpečná jízda na D8. Řidička z kolony odjela v protisměru

Krimi

Šlápl na plyn, protože chtěl předjet kamion po své pravé straně, aby měl kam uhnout. „To vše úplně podvědomě. Ve chvíli, kdy na mě ale letěla už samotná korba, jsem na moment zapochyboval a dostal strach, že mě škrtne a následně roztočí, že to nestihnu,“ vylíčil řidič s tím, že až na videu zjistil, jaké měl štěstí.

„Přímo při té nehodě mi celá ta děsivá scéna připadala jako věčnost. Jako bych měl na vše mraky času. Zvláštní pocit. Podruhé jsem se narodil, a to doslova,“ konstatoval Novák. Z nehody vyvázl bez zranění, ale jeho auto mělo proraženou zadní pneumatiku. Všiml si toho až po dalších 40 kilometrech, když mu začalo házet kolo a palubní počítač hlásil malý tlak v pneumatice.

Technická závada

Podle policie byla příčinou nehody kamionu zřejmě závada. „Pravděpodobnou příčinou nehody byla stanovena technická závada na vozidle, a to prasklá pneumatika,“ řekla v úterý Novinkám mluvčí policie Eva Hašlová.

Dálnice byla v jednom směru několik hodin uzavřena. Nikdo nebyl vážně zraněn, kromě vyproštění nákladního auta, ale museli hasiči odstranit vysypaný náklad. Přesné příčiny nehody policie stále vyšetřuje.

Velký přehled nehodovosti v Česku. Proč se tolik zabíjíme na silnicích?

Krimi

Anketa

Stalo se vám někdy, že jste těsně unikli dopravní nehodě?
Ano
84,8 %
Ne
15,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2051 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám