Hlavní obsah

Řidič naboural několik aut a pak zbil policistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvě jedoucí a pět zaparkovaných aut stačil při úniku před policisty nabourat pětadvacetiletý řidič. Policistům se pokoušel utéct v kradeném autě Renault Clio, když jej dostihli, napadl při zatýkání policistku. Řidič byl zřejmě zfetovaný.

Článek

"Jedna z policistek zůstane s pohmožděním žeber a páteře v pracovní neschopnosti," sdělila Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Druhý policista odnesl potyčku s odřeninami.

Policejní hlídka si muže všimla v Sokolovské ulici v Praze 9, když projel na červenou křižovatku na Balabence, a začala jej pronásledovat.

"Při zběsilé jízdě se mu podařilo nabourat nejprve před sebou jedoucí vozidlo Daewoo Tico, které se nárazem přetočilo přes tramvajové koleje. Následkem nárazu vjelo clio do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozidlem značky Opel Vectra, ve kterém jako spolujezdkyně seděla těhotná žena, a následně naboural ještě pět zaparkovaných vozidel," popsala Miklíková honičku.

Nikomu v nabouraných autech se nich nestalo, na vozech je ale škoda přes 600 tisíc korun. Policie šetří, zda auto ukradl sám řidič. Podle Miklíkové nebyl pod vlivem alkoholu, ale "byl evidentně pod vlivem omamných a psychotropních látek." Muž navíc nesměl řídit auto. "Přinejmenším se ale dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a útoku na veřejného činitele," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám