Hlavní obsah

Řidič jel na D1 v protisměru, přišel o auto

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policisté na Ostravsku zabavili osobní auto řidiči, kterého přistihli, když jel na D1 v protisměru. Když muže zastavili, odmítal spolupracovat, policisté museli nakonec použít donucovací prostředky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie získala informaci o vozidle v protisměru v pondělí kolem 23. hodiny, řidiče zastavila na úrovni obce Klimkovice ve směru na Polsko.

„Řidič s policisty nespolupracoval, odmítal uposlechnout jejich výzev, čímž se dopustil přestupku. Strážci zákona byli nuceni použít donucovací prostředky,” sdělila v úterý mluvčí policie Soňa Štětínská. Jednalo se podle ní hlavně o slovní domluvu, muže policisté nemuseli například spoutat.

Řidič v protisměru si razil cestu kolonou na D8, na auta blikal

Krimi

„Policisté uložili 29letému cizímu státnímu příslušníkovi kauci ve výši 10 000 korun, a to za spáchané přestupky v dopravě. Jednalo se o jízdu v protisměru a řízení pod vlivem alkoholických nápojů, neboť výsledek orientační dechové zkoušky se pohyboval kolem 0,3 promile,” upřesnila mluvčí.

Řidič kauci nezaplatil, policisté mu proto vozidlo zajistili. Vzhledem k pozitivní zkoušce na alkohol mu rovněž zakázali další jízdu a vzali mu řidičák, odtah vozidla zajistili sami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám